ELCOM Elektronikai és Kereskedelmi Kft.

Az ELCOM Elektronikai és Kereskedelmi KFT 1982 óta töretlenül működő, 100%-os magyar tulajdonban levő magánvállalkozás, amely a tevékenységét a tervezéstől a kivitelezésig kulcsrakészen végzi, több meglevő minőségügyi tanúsítványának rendezőelvei alapján.

 

Közel két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az árvízvédelemhez, vízgazdálkodáshoz kapcsolódó monitoring, informatikai, ipari elektronikai, folyamat és üzemirányító rendszerek tervezése és kivitelezése terén. A mai napig ez az egyik legfontosabb tevékenységi területe, mindemellett nagy tapasztalatra tett szert az olaj és gázipari energetikai szektorban is. A tűzveszélyes, robbanásbiztos és egyéb kiemelten veszélyes ipari területeken való automatizálási munkák során munkatársaik megtanulták a pontos és biztonságos munkavégzés fontosságát, és ezt a szemléletet igyekszenek hasznosítani a vízügyi területen is.

 

Számos hazai és külföldi fejlesztési projektben, és közbeszerzési eljáráson vett részt sikeresen, mostanra több száz vízrajzi, hidrometeorológiai és meteorológiai mérőállomás, árvízvédelmi műtárgy, szivattyútelep automatizálását valósította meg a Dunán, a Tiszán és azok vízgyűjtő területén. A Felső-Tiszán az elmúlt években létrehozott nemzetközi „Közös Ukrán-Magyar Távmérő Rendszer” projektjeinek tervezése és kivitelezése is az ELCOM KFT nevéhez fűződik. A kialakított rendszerüket a NATO katasztrófavédelmi szervezete referencia értékű mintaként ajánlja a Kárpát-medence többi országa számára.

 

Az árvízvédelmi és hidrometeorológiai monitoring és üzemirányítási rendszereken túl vállalja más szennyvízhez és ivóvízhez kapcsolódó folyamatirányítási és vezérlő rendszerek megvalósítását, valamint kutatás+fejlesztési projektekben is szívesen részt vesz.

http://elcom.hu/