Duna-Kút Kft.

Társaságunk a DUNA-KÚT Kft. a Fővárosi Vízművek Zrt. leányvállalata. Társaságunk mélyépítési főtevékenységi profillal, korábban a Fővárosi Vízművek Zrt.-nél csáposkutat építő és karbantartó részleg szakmai tapasztalatának nyomdokain, 1991-ben alakult. A DUNA-KÚT Kft. mélyépítési tevékenységén belül, kiemelkedő fontosságúnak tartja, a speciális és sokoldalú műszaki felkészültséget kívánó, kútépítési-, csáposkút építési, valamint kútkarbantartási feladatokat. Társaságunk rendelkezik az országban a legszéleskörűbb referenciákkal, a Ranney-technológiával épített csáposkutak vonatkozásában.

 

A víztermelés területének növekvő fontossága, az ivóvíz bázis védelme, az ivóvíz készlet Európai Uniós felértékelődése szükségessé és egyben lehetővé tette Társaságunk számára, a folyamatos műszakfejlesztés megvalósítását. Kifejlesztésre került a hídszűrős csáp kisajtolhatóságának technológiája, amely Magyarország területén szabadalmi védettség alatt áll, és a Nemzetközi Szabadalmi eljárás folyamatban van. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy finomabb szemszerkezetű rétegben is megvalósítható legyen a csáposkúttal történő víznyerés. A kútépítés szélesebb kiterjesztésének lehetősége kapcsán, folyamatos piackutatást végzünk a környező országok területén is. Ennek eredményeképpen sikerült jó szakmai- és partneri kapcsolatot kialakítani Szerbiában a Belgrádi Vízművel, Oroszország több területén, de elsősorban a Moszkvai Vízművel. Tevékenységünket szeretnénk kiterjeszteni Portugália, Franciaország, Németország, illetve Olaszország területére is. Távolabbi cél az ázsiai területen történő kútépítési lehetőségek feltérképezése.

 

A folyamatos profilbővítés eredményeként, a DUNA-KÚT Kft. épít partfalakat, védműveket, átemelő aknákat, nagyátmérőjű ivóvízvezetékeket, cölöpalapokat, talajvízszint süllyesztő rendszereket. Nagy szakmai tapasztalattal rendelkezünk különböző víznyerő műtárgyak, tározók, medencék tisztításában, rekonstrukciós munkálataiban is. Képzett szakember gárdánk, technikai felszereltségünk és infrastruktúránk lehetővé tette, hogy 2005-ben bevezessük az MSZ ISO 9001:2001-es minőségbiztosítási rendszert.

http://www.dunakut.hu/